Header image alt text

Välkommen till Yoga Karlskoga

Yoga – hjälper dig till större lugn, bättre hälsa och välbefinnande

Lektionstyper

Nybörjare allmän:

Detta är en kurs för dig som inte känner till yoga eller som bara provat på lite yoga förut. Här lär vi känna yogans redskap i form av rörelser, andning, fokusering och avslappning. Vid varje lektion hålls en kort introduktion om några av yogans många filosofiska koncept, för att skapa en bild av vad yoga är utöver det fysiska utövandet. Samtliga lektioner avslutas med en kortare avslappning/meditation.

Fortsättning allmän:

För dig som har minst en termins nybörjarkurs. Här fortsätter vi bygga på och arbeta med yogans olika redskap. I början av lektionen pratar vi en kort stund om koncept inom yogans filosofi och i slutet har vi en kort stunds avslappning/meditation.

Nybörjare/fortsättning Fysisk:

Kursen riktar sig till dig som tycker om att utmana kroppen fysiskt och som har viss vana av att jobba med kroppen. Här jobbar vi med bl a serier, styrka, koordination och balans. Du bör ej vara begränsad av smärtproblematik eller aktuella skador. Vi tar upp koncept ur yogans filosofi och varje lektion avslutas med avslappning.

Fördjupning allmän:

För dig som gått minst 2 år i fortsättningsgrupp och känner dej bekväm med andningen i rörelserna. Detta är en allmän kurs där vi på ett fördjupat sätt arbetar med olika verktyg som asana, pranayama, dhyanam (meditation) och yogans filosofi.

Mjukyoga:

Lektioner som är anpassade för dig som vill ha ett lite mjukare utövande av yoga. Vi arbetar här med andningsövningar samt rörlighet i form av mjuka kropps- och balansövningar på ett skonsamt och säkert sätt, till viss del sittande på stol. I början av varje lektion pratar vi en kort stund om koncept inom yogans filosofi och i slutet har vi en stunds avslappning.

Nybörjare Antistressyoga:

Lektioner för dig som behöver varva ner från en stressig vardag. Med hjälp av kroppen och andningen hittar vi vägar att komma till ett lugnare tillstånd i kropp och sinne. I början av varje lektion pratar vi en kort stund om koncept inom yogans filosofi som kan vara till hjälp och i slutet rundar vi av med en stunds skön avslappning.

GRAVIDYOGA:

Här jobbar vi mjukt och skonsamt med rörelser som passar dig som är gravid. Den så viktiga andningen, meditation och avslappning är även de inslag i lektionen.
Gravidyoga ger dig tillfälle att landa i din graviditet och ökar välbefinnandet både för dig och ditt barn. Målet är att stärka den gravida kroppen samt att förbereda inför den kommande födseln både fysiskt och mentalt, detta är även stärkande inför tiden efter förlossningen.

Lämna ett svar